Contact

Meijer Museum,
Oudebildtdijk 894,
9079NG Sint Jacobiparochie

 

T: +31 (0)518 492 949
email: info@meijermuseum.nl

5 reacties

 1. Beste mensen,

  Mijn naam is Loog Landaal. Mijn grootvader was directeur van de machinefabriek in Apeldoorn. Tot mijn grote verassing kom ik op jullie site allerlei interessante informatie tegen over mijn familie. Ik heb zelf het één en ander verzameld. Zo heb ik een schilderij van mijn ouders geërfd waarvan ik niet wist wat het voorstelde. Nu zie ik dat het de oorspronkelijke smederij van Loog Landaal is aan de Brinklaan in Apeldoorn. Wat ontzettend leuk om dat te weten! Ook heb ik hier in mijn handen de originele brief van de NV kon. Mij. “De schelde” waar jullie een afdruk van hebben op de site. Geen idee wanneer die brief door jullie is gezien? Bijzonder.
  Ik heb ook de gevelsteen van de fabriek die in 1899 is gebouwd. Door toeval bewaard gebleven.
  Ik ga zeker een keer de reis naar jullie ondernemen, ook om de motor te zien. Ik heb jaren geleden een keer een Loog Landaal motor in bedrijf gezien op een bijeenkomst voor stationaire motoren.

  Wat leuk om dit tegen te komen!!!

 2. Op zoek op internet naar Stichting Gerben van der Kooi kom ik hier. De reden is dat ik op zoek ben naar de stoommachine waarvan mijn vader(Jan de Vries) machinist was bij Overmeer Houthandel op Schenkenschans te Leeuwarden. Staat deze machine bij jullie en zo ja kan ik hem bekijken. Ben heel benieuwd.
  Met vriendelijke groet
  Sijtse de Vries(zoon van)
  asmen@chello.nl

 3. Bij MARIN ontwikkelen en bouwen we een Zero Emission Laboratory, een 100 kW schaalmodel van de ‘machine kamer van de toekomst’. Daarvoor wordt de oude cavitatie tunnel omgebouwd. De oorspronkelijke aandrijfmotor van de testschroef is een Smit Slikkerveer 184 kW gelijkstroom motor uit 1940 (zie bijgevoegde foto). Deze motor staat model voor de elektrische voortstuwing van diverse schepen uit het verleden, zoals de oude onderzeeboten en diverse hydrografische vaartuigen.
  De motor wordt door ons vervangen door een modern hybride aandrijfsysteem en is daarom gedemonteerd. We zoeken er een museale bestemming voor.

  Heeft één van jullie interesse om hem over te nemen voor instructie en/of tentoonstelling? Hij is kosteloos ter beschikking, mits je zelf het transport regelt.
  Hij weegt 2000 kg en meet ± 2x1x1 m.

  Als U interesse heeft in deze machine graag contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *